IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook се готви да закупи приложението Waze

Компанията предлага GPS навигация, актуализирана в реално време

12:58 | 11.05.13 г.
Facebook се готви да закупи приложението Waze

Facebook води преговори за купуването на приложението за GPS навигация – Waze, съобщава телевизия Bulgaria On Air. Приложението е собственост на израелска компания, като се очаква цената на сделката да достигне 1 млрд. долара.

Waze е софтуер, който се актуализира в реално време и това ще помогне на социалната мрежа да разшири услугите си по отношение на движението по пътищата и избягването на трафика.

Компанията има около 40 млн. потребители, които помагат за развитието на услугата.По този начин компанията може да си позволи да съобщава за проблеми по пътя в реално време, за силен трафик в определени дестинации и други. Услугата е безплатна, а компанията разчита на приходи от реклама, добавят от Bloomberg.

От агенцията отбелязват още, че все повече потребители започват да използват социалната мрежа на мобилните си телефони и таблети. По тази причина и виртуалните карти започват да се превръщат в търсен продукт за технологичните гиганти Google, Apple или Microsoft.

В момента Facebook използва карти на Bing - продукт, разработен от Microsoft.

Ако сделката бъде реализирана, това ще бъде най-мащабната, правена от Facebook досега. През миналата година социалната мрежа похарчи 700 млн. долара за покупката на приложението за споделяне на снимки Instagram.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още