IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pinterest най-сетне откри видео рекламата

Компанията ще предлага видеа в списъка с препоръките за потребители

10:58 | 18.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Pinterest започва да предлага видео реклама в своята платформа, опитвайки се да навлезе в този бързо развиващ се пазар, пише Bloomberg.

Въпреки че по-големите социални мрежи Facebook и Twitter имат видео реклами от години, Pinterest залагаше на други приоритети през това време, като изграждането на своя бизнес модел, подобряването на търсенето и предлагането на възможност за пазаруване на някои стоки директно през сайта.

Сега базираният в Сан Франциско стартъп осъзнава, че изостава по отношение на видеото.

„Това е нещо, в което не сме инвестирали в миналото, и го променяме“, коментира Джон Каплън, който беше нает от Google по-рано тази година, за да оглави продажбите в Pinterest. “Всичко това е част от по-голямото усилие на компанията да направи видеото по-голяма част от потребителското преживяване, както и от това на рекламодателите“.

Сайтът и приложението на Pinterest позволяват на хората да сърфират и да намират всякакви изображения на неща, които искат да купят или да направят в бъдеще. Компанията следи активността на потребителя, за да създава персонализиран списък със снимки, които могат да му харесат.

В рамките на този списък започна да се появява все повече видео, като в момента YouTube е основен източник на това съдържание. Спрямо година по-рано видео съдържанието в Pinterest е скочило с 60 на сто, обяви компанията.

Същевременно мрежата работи и по нов инструмент, който позволява на хората да публикуват и гледат оригинално видео в платформата.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още