IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Snapchat слага край на една от функциите си

Компанията ще заложи на отразяването на събития

19:47 | 07.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Snapchat слага край на своите дневни истории от отделните градове, които обединяваха в едно всякакви неща – от концерти до кадри на сладки кученца в парка, заснети от потребителите, пише Bloomberg.

Вместо това приложението за споделяне на снимки и видео ще се фокусира върху т.нар. моменти на живо – видеа на специални събития, като честването на 4 юли и Super Bowl. Около 15 куратори, които работиха по досегашната функция, ще загубят работните си места, твърдят запозанти източници, на които се позовава информационната агенция.

От компанията заявиха, че малък брой от кураторите на Local Story от офисите в Лос Анджелис и Ню Йорк са били съкратени във връзка с промените, които извършва Snapchat.

„Благодарни сме на тези, които бяха част от екипите“, посочват от фирмата.

Snapchat изгражда своя бизнес модел в навечерието на предполагаемото ѝ първично публично предлагане, заради което базираната в Лос Анджелис компания оценява своите продукти и стратегия. Местните истории не са смятани за толкова популярни, колкото други функции, твърди един от източниците.

От своя страна Snapchat се фокусира върху сделки за съдържание, като кратките видеа и снимките, които потребителите могат да публикуват или да изпращат на приятели. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още