IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WhatsApp тества нова функция за организиране на работни групи

Администраторите на групи ще могат да премахват проблемни съобщения от чата на всички и ще се въведат гласови повиквания за до 32 души

08:42 | 15.04.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

WhatsApp тества нова функция, наречена „Общности", за организиране на групи в по-големи структури, които биха могли да се използват например на работното място или в училищата, заяви в четвъртък услугата за съобщения, собственост на Meta Platforms.

Ръководителят на WhatsApp Уил Каткарт заяви, че функцията ще обедини групите, които са ограничени до 256 потребители, под по-големи структури, където администраторите ще могат да изпращат предупреждения до общност от хиляди хора.

„Това наистина е ориентирано към общностите, от които вече сте част в живота си и които осъществяват частна комуникация", каза Каткарт в интервю за Ройтерс, визирайки и Slack, собственост на Salesforce, или Microsoft Teams като сравними видове комуникация.

Той заяви, че в момента няма планове за таксуване на новата функция, която се тества в бета версия с малък брой глобални общности, но не изключи възможността в бъдеще да се предлагат „премиум функции за корпорации".

Услугата за изпращане на съобщения, която е криптирана от край до край и има около 2 млрд. потребители, заяви, че функцията "Общности" също ще бъде криптирана от край до край.

WhatsApp се бори със злоупотреби, включително с масови съобщения и разпространение на дезинформация и реч на омразата. Каткарт заяви, че потребителите няма да могат да търсят различни общности в WhatsApp и че за новата функция ще се използват инструменти за борба със злоупотребите и предпазни мерки, като например ограничения за препращане.

Преди стартирането на новата функция ще има промени и във функцията „Групи“. Ще се добави възможност администраторите на групи да премахват проблемни съобщения от чата на всички, ще се въведат гласови повиквания за до 32 души, увеличава се споделянето на файлове с големина до 2 гигабайта и се добавят реакции с емотикони към съобщенията.

Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг заяви в публикация в четвъртък, че „общности“ ще бъдат въведени през следващите месеци. Освен това Meta планира да въведе криптиране от край до край в другите услуги за съобщения в своите приложения като част от продължаващия стремеж към увеличаване на поверителността на личните данни.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още