IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter отхвърли поредния опит на Мъск да се измъкне от сделката им

Компанията твърди, че не е извършила нарушения на споразумението, плащайки на разобличителя си

16:59 | 12.09.22 г.
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Twitter заяви, че най-новият аргумент на Илон Мъск за прекратяване на сделката за придобиване на социалната мрежа за 44 млрд. долара, е невалиден, ето защо продължава да се бори за сключване на споразумението, пише Wall Street Journal.

В петък адвокатът на Мъск заяви, че фактът, че Twitter е платила близо 7 млн. долара на разобличителя си, дава на милиардера още една възможност да се откаже от сделката.

В писмо до Комисията по ценните книжа и фондовите борси, изпратено днес, екипът на Twitter посочва, че последната причина, посочена от Мъск за прекратяване на споразумението, е „невалидна и неправомерна“. Освен това компанията посочва, че не е нарушила нито едно от своите задължения по споразумението за придобиване. Адвокатите твърдят, че след получаването на одобрение от акционерите във вторник, всички условия за сключване на сделката ще бъдат изпълнени, освен тези, които възникват при финализирането ѝ.

Последният аргумент на Мъск беше третият му опит да отмени придобиването.

Неговите адвокати твърдят, че плащането, което Twitter е направила през юни към бившия си ръководител по сигурността Питър Затко, след като го е уволнила за „неефективно управление и слабо представяне“, нарушава условията на априлското споразумение и по-конкретно частта за плащанията, които компанията има да прави към служителите.

Twitter сключи тайно споразумение със Затко, който обвини компанията, че не е защитила чувствителни потребителски данни и е излъгала за проблеми със сигурността.

Споразумението беше сключено след месеци преговори за потенциално плащане на десетки милиони долари, писа Wall Street Journal, позовавайки се на свои източници, запознати с въпроса.

Във вторник Затко трябва да даде показани пред съдебната комисия на Сената, свързани с неговите обвинения срещу практиките за сигурност на Twitter. В същия ден акционерите на компанията ще бъдат призовани да гласуват за предложеното от Мъск поглъщане на социалната мрежа.

Повече новини за технологии можете да научите от видео на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още