IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск и шефът на Twitter са отложили разпитите си? 

Изслушванията са част от петдневен съдебен процес, който ще започне на 17 октомври

08:00 | 27.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Кадър от централата на Twitter. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Кадър от централата на Twitter. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Технологичният милиардер Илон Мъск и главният изпълнителен директор на Twitter Inc. Параг Агравал искат да пренасрочат показанията си по делото на компанията за изкупуването ѝ от страна на Мъск за 44 млрд. долара, твърди Bloomberg, позовавайки се на запознати източници.

Мъск и Агравал трябваше да седнат за разпит в понеделник (местно време). Изслушването на милиардера трябваше да започне в 9:30 ч. (местно време) в адвокатска кантора в Уилмингтън, Делауеър, докато Агравал трябваше да се яви в кантора в Сан Франциско, показват съдебните документи. 

Вместо това Агравал иска да пренасрочи сесията си за по-късно тази седмица, докато Мъск иска тя да се проведе някъде другаде, а не в Делауеър, твърдят източниците, които са помолили да не бъдат идентифицирани, обсъждайки лична тема. Често депозираните показания се пренасрочват за удобство на страните по даден правен спор. 

Интервюто с високи залози за Twitter ще бъде закрито за обществеността. В съдебно заявление от миналата седмица се казваше, че показанията на Мъск са планирани да започнат в понеделник и да продължат до сряда, ако е необходимо. Представител на Twitter е отказал да коментира темата, както и представител на адвокатите на Мъск.

Изслушванията са част от петдневен съдебен процес, който ще започне на 17 октомври. Съдията в Делауеър Кейтлийн Сейнт Джей Маккормик трябва да реши дали най-богатият човек в света е имал законни основания да се откаже от сделката, при която предложи по 54,20 долара на акция. 

Самото изслушване на Мъск се очаква да предизвика силен отзвук, предава и Ройтерс. Давайки показания в предишни съдебни битки, най-богатият човек в света е наричал адвокатите на противника "укорими", поставял е под въпрос тяхното щастие и ги е обвинявал в "изнудване". Той попита един адвокат дали работи на хонорар, защото се твърдеше, че клиентът на адвоката е закъснял с изплащането на издръжката на детето си. 

„Така че вероятно сте непредвиден разход или вземате парите на това дете. Кое е?" е попитал Мъск адвокат на информатор по дело срещу Tesla, става ясно от стенограмата от показанията през 2020 г.

Очаква се адвокатите на Twitter да използват разпитите, за да покажат, че Мъск се е отказал от сделката поради срива на финансовите пазари, а не защото компанията го е подвела за реалния брой потребители или е скрила недостатъци в сигурността, както твърди той.

Мъск иска от съдията да му позволи да се оттегли без санкции, докато Twitter иска заповед, която да го принуди да купи компанията за 54,20 долара на акция. В петък акциите на Twitter поскъпнаха с 0,4% до 41,58 докара за брой.

Всяка от страните отправи интензивен залп от призовки към другата страна, за да получи свидетелски показания и други доказателства за броя на акаунтите-ботове и спама в платформата на социалната медия. Мъск твърди, че Twitter го е подвела относно качеството на потребителската база на платформата, докато компанията смята, че това е само претекст за отказ от сделката.

Маккормик ще проведе изслушване във вторник по няколко спора за обмен на информация в рамките на досъдебното производство, като например дали Брус Фалк, който е контролирал приходите от продукти в Twitter, трябва да се яви за даване на показания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 27.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още