IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поръчан от Мъск анализ не подкрепял тезата му за фалшивите акаунти в Twitter? 

Два анализа са оценили дела на фалшивите акаунти в мрежата на 5,3% и на 11% 

09:21 | 28.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Прегледът на профили в Twitter Inc, извършен от съветници на Илон Мъск, не потвърждава твърдението на милиардера, че броят на фалшивите потребители е "много по-голям" от 5%, както той твърдеше, когато заяви, че прекратява сделката за придобиване на Twitter през юли, заяви адвокат на социалната мрежа пред съдия във вторник.

Документите, получени от двама специалисти по данни, наети от Мъск, показват, че в началото на юли те са оценили дела на фалшивите акаунти в платформата на 5,3% и 11%, заяви адвокатът на Twitter пред съдията от Делауеър, цитиран от Ройтерс. 

„Доколкото можем да кажем, нито един от тези анализи не подкрепя това, което Мъск каза на Twitter и съобщи на света в писмото за прекратяване на договора", каза адвокатът Брадли Уилсън.

Мъск и неговият адвокат не са отговорили веднага на молбата за коментар пред агенцията. 

Мъск и Twitter се вкопчиха в съдебна битка и Twitter иска заповед, с която да се разпореди на Мъск да приключи сделката на цена 54,20 долара за акция. Книжата на Twitter приключиха търговията във вторник на ниво от 42,09 долара, което представлява ръст от 1,4%. Предвижда се съдебният процес да започне на 17 октомври в Уилмингтън, щата Делауеър.

През април Мъск постигна споразумение да придобие Twitter за 44 млрд. долара, но в рамките на няколко седмици се оплака, че броят на акаунтите на ботове е много по-голям от оценката на Twitter, според която те са по-малко от 5% от потребителите. На 8 юли Мъск заяви, че действителният брой е „безумно по-висок" и че Twitter го е подвел, което му позволявало да се откаже от сделката без санкции.

Уилсън повдигна въпроса за доклада на специалистите по данни по време на изслушване, на което и двете страни искаха от съдията да нареди на другата страна да предаде повече съобщения или документи - процес, известен като откриване. Също така във вторник стана ясно, че показанията на Мъск се пренасрочват от тази седмица за 6-7 октомври. Очаква се те да бъдат ключова част от съдебния процес.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:21 | 28.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още