IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск остана мълчалив в Twitter след пристигането си в Китай

Необичайното мълчание накара някои потребители на Twitter да се запитат дали милиардерът не е успял да пусне VPN

08:16 | 01.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Илон Мъск, който е активен в Twitter и собственик на платформата за социални медии, не е писал в нея, откакто пристигна в Китай за първото си посещение след пандемията.

До ранните часове на 30 май Мъск беше писал в Twitter всеки ден през 2023 г. - често по няколко пъти. Мълчанието му в Китай бележи най-дългото прекъсване на излиянията на милиардера вплатформата от юни 2022 г. насам, когато той беше в процес на закупуване на Twitter и свалянето ѝ от борсата. Много чуждестранни платформи за социални медии са забранени в Китай, включително Twitter и Facebook, въпреки че те са масово достъпни през виртуални частни мрежи или VPN.

По време на посещението си Мъск, който управлява и Tesla Inc., се срещна с китайски правителствени служители и местни бизнес лидери и заяви, че интересите на Китай и САЩ са преплетени. Той заяви, че Tesla се противопоставя на отделянето от Китай, тъй като желае да продължи да се разширява в страната, става ясно от изявление на правителството.

В Китай е възможно да се посещават забранени социални медии и новинарски сайтове чрез VPN - ин=струмент, който позволява на потребителите да заобиколят китайската цензурна машина чрез създаване на сигурна и криптирана връзка. Личното използване на VPN мрежи е незаконно в страната, но прилагането на забраната е неравномерно и много хора в Китай продължават да използват услугата. 

Необичайното мълчание накара някои потребители на Twitter да се запитат дали Мъск не е успял да пусне VPN или не е сметнал, че това е подходящо. Милиардерът обаче е имал натоварена програма, включително среща с персонала на завода на Tesla в Шанхай късно вечерта в сряда. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:51 | 01.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още