IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter вече струва само една трета от цената, на която го купи Мъск

Милиардерът похарчи повече от 25 млрд. долара, за да придобие приблизително 79% дял в компанията, сега инвестицията му се оценява на 8,8 млрд. долара

08:40 | 31.05.23 г. 2
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Twitter вече струва само една трета от сумата, която Илон Мъск плати за социалната медийна платформа, става ясно от оценка на Fidelity, която наскоро намали стойността на своя дял в компанията. 

Мъск призна, че е надплатил за Twitter, който купи за 44 млрд. долара, включително 33,5 млрд. долара в собствен капитал. Неотдавна той поясни, че Twitter струва по-малко от половината от това, което е платил за него. Не е ясно как Fidelity е стигнала до новата си по-ниска оценка и дали получава някаква непублична информация от компанията, предава Bloomberg. 

За първи път Fidelity намали стойността на своя дял в Twitter през ноември до 44% от покупната цена. Тази стъпка беше последвана от допълнителни намаления през декември и февруари. 

Откакто Мъск пое управлението на Twitter, компанията изпитва финансови затруднения. След като я натовари с 13 млрд. долара дълг, хаотичното вземане на решения от страна на Мъск и предизвикателствата с модерирането на съдържанието доведоха до спад на приходите от реклама с 50%, заяви Мъск през март. Опитът да се възстановят тези приходи чрез продажба на абонаменти за Twitter Blue досега не успява да се реализира. В края на март по-малко от 1% от месечните потребители на Twitter плаща за услугата.

Twitter не е коментиралата темата пред Bloomberg. 

Инвестицията на Мъск в Twitter сега е на стойност 8,8 млрд. долара, според Bloomberg Billionaires Index, който използва оценката на Fidelity, за да изчисли стойността на неговия дял. Мъск похарчи повече от 25 млрд. долара, за да придобие приблизително 79% дял в компанията през миналата година.

Последното намаление в стойността на актива изтрива около 850 млн. долара от състоянието на Мъск, възлизащо на 187 млрд. долара. Въпреки проблемите на Twitter богатството на Мъск се е увеличило с над 48 млрд. долара тази година, до голяма степен благодарение на 63%-ния отскок в цената на акциите на Tesla Inc. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:39 | 31.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 4
evlogi
преди 10 месеца
Рано е за подобни оценки.Мачът е още в първата четвъртина и аз не бих заложил срешу Мъск.Ако трябва да залагам, бих сложил две към едно, че в края на краищата ще излезе много на плюс от цялата работа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
nikiangel
преди 10 месеца
Теслата се мислеше за много умен, но го наиграха :)Well Played !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още