IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

bTV спря излъчването на един от каналите си по "Близу"

Телевизията обясни действията си с неуредени плащания, от "Близу" отговарят, че имат договор до края на 2013 година

19:24 | 24.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
bTV спря излъчването на един от каналите си по "Близу"

Клиентите на кабелния оператор "Близу" нямат достъп до един от каналите на bTV - Action точно в деня, в който се излъчва мач от Шампионската лига. Телевизията държи правата за излъчване на мачовете от турнира в България. 

Обяснението на телевизията е "неуредени плащания". От "Близу" обаче контрират, че имат договор до края на 2013 година. "Очакваме bTV да се съобразят със законовите разпоредби в България, както с изискванията на Шампионска лига, като възстановят програмата на зрителите", се казва в съобщение на ръководството на "Близу", поместено на мястото на спрения канал. 

Сигналът беше прекъснат точно в 18:30 часа. 

Припомняме, че bTV спря излъчването на всичките си канали за клиентите на "Булсатком" в началото на годината. Тогава телевизията отправи обвинения, че операторът крие броя на своите абонати. От "Булсатком" пък се противопоставиха на повишаването на цената на пакета от програми на bTV. 

Самата компания "Близу" изпита и недоволството на ТВ7 по отношение на търговските взаимоотношения между двете страни. От кабелния оператор обявиха, че телевизията е поискала "многократно по-висока цена за излъчването им". 

Сигналът на телевизията беше спрян, но по-късно компаниите постигнаха договореност и всички програми се излъчват в ефира на "Близу". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:24 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още