IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК анализира намерение за промяна на собственика на „Труд“ и „24 часа“

Регулаторът кани заинтересовани страни да дадат мнението си по предстоящата операция

16:47 | 30.04.13 г.
КЗК анализира намерение за промяна на собственика на „Труд“ и „24 часа“

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще анализира намерението на „Про Нюз България“ да придобие съвместен контрол върху „Медийна група България – Холдинг“. Компанията е собственик на печатните издания „Труд“ и „24 часа“.

„Про Нюз България“ се контролира еднолично от Венелина Гочева, която в момента е управител на „Медийна група България – Холдинг“.

Регулаторът ще трябва да оцени дали сделката ще окаже въздействие върху пазара. „Не се очаква операцията да окаже въздействие върху каквито и да било продуктово-географски пазари в страната“, е предварителното становище, публикувано в съобщението на КЗК. Основание за това е фактът, че нито Гочева, нито фирмата "Про Нюз България" осъществяват стопанска дейност. 

От комисията очакват заинтересованите страни да дадат своите становища за предстоящата смяна на собствеността.

Венелина Гочева стана управител на „Медийна група България – Холдинг“ в началото на септември. Няколко месеца по-късно стана ясно, че кредиторът, в който е заложен целият холдинг - „Уникредит Булбанк“ е прехвърлил заема от 10 млн. евро към „Инвестбанк“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още