IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Окончателно: Аналоговият сигнал спира на 30 септември

Получаването на ваучерите в цялата страна ще продължи до 30 октомври т. г. като тяхната валидност е до 30 ноември 2013 г.

15:21 | 16.09.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	По първоначални планове аналоговият сигнал трябваше да бъде спрян на 1 септември <em>Снимка</em>: <em>stock.xchng</em></p>

По първоначални планове аналоговият сигнал трябваше да бъде спрян на 1 септември Снимка: stock.xchng

Аналоговият телевизионен сигнал ще бъде спрян на 30-и септември т. г. в 00.00 ч. Това реши днес Органът по цифрова телевизия по предложение на заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров, съобщиха от пресслужбата на ведомството.

От прессъобщението става ясно, че от днес започва раздаването на декодери за социално слаби граждани в районите Северен централен (с области Велико Търново, Габрово, Русе, Разград, Силистра); Югозападен, който обхваща Благоевград, Кюстендил, Перник, Софийска област, общините на територията на София град без "Оборище", както и Югоизточен (Бургас, Сливен, Стара Загора, Ямбол). 

Припомняме, че предоставянето на ваучери в тези области пък започна на 11 септември.

От транспортното министерство уточняват, че получаването на ваучерите в цялата страна ще продължи до 30 октомври т. г. като тяхната валидност е до 30 ноември 2013 г.

По първоначални планове и обещания на министерството на транспорта аналоговият сигнал трябваше да бъде спрян окончателно на 1 септември. Това обаче не се случи, тъй като голяма част от социално слабите жители на България все още не бяха получили вауверите си, с които да си вземат декодиращи устройства. В тази връзка ресорният зам.-министър Тодоров заяви, че аналогивият сигнал ще бъде преустановен чак след като всички правоимащи граждани получат устройствата си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още