IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Forbes Media планира раздяла със списание Forbes

Партньор по сделката ще бъде Deutsche Bank, като очакваната сума е поне 400 млн. долара

22:11 | 15.11.13 г.
Forbes Media планира раздяла със списание Forbes

Forbes Media – компанията, която стои зад популярното списание Forbes, обяви, че планира раздяла с изданието, съобщава NY Times.

Ръководителят на изданието Стив Форбс е започнал обсъждане на продажбата, след като интерес към списанието са проявили няколко потенциални купувачи. Партньор по сделката ще бъде Deutsche Bank, като Forbes Media се надява да получи сума от поне 400 млн. долара.

"Получихме повече от няколко индикации за интерес към списанието", заяви изпълнителният директор на Forbes Media Майк Перлис.

"Честотата и сериозността на тези сигнали ни доведе до това решение. Вече организираме проучвателен процес по отношение на продажбата", допълни още той.

Списание Forbes излиза за първи път в САЩ през 1917 г., като се нарежда в челните места на най-авторитетните бизнес издания в света.

Философията на Forbes е представянето на успешни предприемачи, като редовно се публикуват и класации на най-големите компании и най-богатите хора.

От 2006 г. около 45% от акциите на изданието са собственост на Elevation Partners, сред собствениците на която е фронтменът на рок групата U2 Боно.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още