IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Всичко за възходите и спадовете в икономиката – в Boom & Bust

Предаването на Владимир Сиркаров и Кузман Илиев се завръща по Bloomberg TV Bulgaria от 24 октомври

11:20 | 20.10.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Предаването, посветено на инвестициите, цикличността на икономиката, бизнес стратегиите и още много горещи теми от света на парите – Boom & Bust – стартира на 24 октомври и ще се излъчва всяка събота и неделя от 21,00 часа по Bloomberg TV Bulgaria.

Авторите и водещи Кузман Илиев и Владимир Сиркаров ще търсят актуалния и локалния фокус на глобалните икономически процеси заедно със своите събеседници в студиото. Всяко издание ще отдели внимание и на разнообразни теми, важни за широката аудитория, сред които личните финанси, предприемачеството, лидерството, бъдещето пред криптовалутите и много други.

Владимир Сиркаров е финансов анализатор, специалист в областите парична политика, макроикономика, капиталова и валутна търговия и инвестиционни стратегии. Преди да стане част от Bulgaria ON AIR при старта на телевизията през 2011 година води рубрики и предавания в икономическата телевизия EBF.

В Bulgaria ON AIR, доскоро телевизия с икономически профил, създава предаването Boom & Bust заедно с Кузман Илиев. 

Сиркаров е част от екипа на института за икономически изследвания Brain Workshop Institute, където е икономически и финансов анализатор и е първият председател на УС.

Той е бакалавър „Финанси“ и магистър по „Финансови пазари“ /НБУ/, а в момента работи по докторската си дисертация в областта на паричните системи и теоретичните концепции за парите и кредита.

"Достъпът до  всеобхватна, задълбочена и достоверна  финансова информация е ключово  предимство, когато държиш да  правиш качествена финансова  журналистика. А тя е единствената, която има смисъл за нашите  зрители, които всеки ден управляват  пари - свои или чужди. Именно затова  имам огромната привилегия да  работя за Bloomberg TV Bulgaria - мястото, на  което важната, точната, навременната  и полезната за хората информация  за потока на парите в света  е гарантирана", коментира той.

Кузман Илиев е пазарен анализатор, специалист по банково дело, финансова икономика, теория на парите и кредита. Има интереси и във финансовата и стопанската история, историята на икономическата мисъл и политическата философия. Със старта на Boom & Bust по Bulgaria ON AIR преди четири години заедно с Владимир Сиркаров поема журналистическата мисия да обяснява достъпно сложни икономически явления, да прави логически връзки между различните пазарни събития и инвестиционните решения с локални и глобални ефекти, да откроява причини и да коментира последствията от тях за широката публика. Част е от екипа на института за икономически изследвания Brain Workshop.

Кузман Илиев е магистър по публичен мениджмънт от IEP Тулуза, а в момента подготвя докторска теза в полето на банковото дело и финансовата икономика.

„Живеем във време, в което сме залети от информация. Разликата между „информиран” и „знаещ” се размива, а привидният хаос води до обърканост и трудно вземане както на инвестиционни, така и на лични решения. Стремежът ни в Bloomberg TV Bulgaria е да предлагаме на зрителите както информация, така и знание. Да ги снабдим с различни гледни точки, аналитичен подход и матрица, с които всеки би могъл сам да изгради своята лична стратегия, свое собствено разбиране за наглед сложни процеси“, коментира той.

Кузман Илиев и Владимир Сиркаров са и коментатори в новата рубрика на всекидневното предаване Investbook - „Пет неща, за които всички говорят днес“ – по Bloomberg TV Bulgaria.
Двамата се включват във вечерния новинарски блок „Денят ON AIR“ на национална телевизия Bulgaria ON AIR с анализи и коментари по финансови и икономически въпроси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Boicho Popov
преди 8 години
До края на седмицата вероятно ще я пуснат и там. До тогава - онлайн в сайта ***.bloombergtv.bg
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Спящият бик
преди 8 години
Все още не мога да я гледам тази телевизия, защото Виваком не ми я пущат :(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още