IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WhatsApp счупи нов рекорд

Платформата вече достига до над 500 млн. абонати

13:11 | 23.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
WhatsApp счупи нов рекорд

Вече 500 млн. потребители ползват редовно услугата за кратки мобилни съобщения WhatsApp. Повечето нови клиенти компанията е спечелила през последните месеци в страни като Бразилия, Индия, Мексико и Русия, заяви WhatsApp в постинг в корпоративния си блог. Освен това всеки ден се пращат над 700 млн. снимки и 100 млн. видео клипове.

В Германия по най-новите данни на генералния директор на WhatsApp за страната Неераж Арора около 32 млн. клиенти ползват услугата. Това съответства на около 70 на сто от ползвателите на смартфони във федералната република, предава DPA. 

Придобиването на WhatsApp от Facebook за около 19 млрд. долара първоначално доведе до загриженост от страна на редица клиенти за личните им данни. Оттогава на предните места по сваляния в магазините за приложения iTunes Store и Google Play се появиха алтернативи като Threema, Line или Kik Messenger. 

Преди няколко седмици обаче WhatsApp обяви в свой постинг в Twitter постигането на друг рекорд - 20 млрд. изпратени и 44 млрд. получени съобщения в рамките на 24 часа. Тогава стана ясно, че броят на абонатите е около 465 млн. души. Това означава, че за три седмици платформата е привлякла около 35 млн. нови клиенти.

Следващата стъпка в развитието на услугата е да добави възможност за гласова комуникация за абонатите си. Сред останалите конкуренти на WhatsApp са Viber, SnapChat, както и ChatOn, която е на разположение на устройствата от марката Samsung, както и Messenger за BlackBerry.

Още новини от технологичния сектор вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още