IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабелните оператори в САЩ вече не виждат враг в Netflix

Те търсят партньорство с видео стрийминг услугата

10:57 | 07.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Все повече американски кабелни оператори обединяват сили с видео стрийминг услугата Netflix – промяна, която помага на стрийминг пионера да добавя абонати, докато нейният най-голям пазар узрява, предава Ройтерс.

Третият по големина кабелен оператор в САЩ Charter Communications се очаква да пусне Netflix, присъединявайки се към десетки други американски оператори на платена телевизия, които приемат модел, наложен първо в Европа. Някои американски доставчици могат да започнат да продават стрийминг услугата като част от своите интернет и видео пакети.

Altice тества този подход във Франция. Компанията има за цел да разшири сделката, като обхване и САЩ, твърдят двама източници, запознати с въпроса. Те са пожелали анонимност.

“Целият ни модел е за съвместна работа с много от стрийминг доставчиците“, заяви главният изпълнителен директор на Altice за САЩ Декстър Гоей през май.

Netflix също показа, че е готова за споразумения другаде, макар че сроковете за сключването на подобни партньорства все още са неясни.

„Чакаме предложения за включването на Netflix в някои услуги“, коментира главният изпълнителен директор на стрийминг компанията Рийд Хейстингс през юли.

Допълнителните връзки могат да помогнат на Netflix да привлече нови абонати в САЩ – пазар, който според анализаторите е близо до насищането си, докато растежът на чуждестранните пазари е изключително добър.

Netflix отчете 51,92 млн. абонати в САЩ към 30 юни и 50,03 млн. в чужбина, с което успя да надмине прогнозите на анализаторите.

Кабелните оператори виждат в това партньорство начин да се борят с част от проблемите си и да промотират по-високоскоростните интернет услуги. В някои случаи операторите получават дял от приходите от абонаменти, когато привлекат нов потребител към Netflix. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:49 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още