IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google временно забранява рекламите на медицински маски

Компанията се опитва да се справи със злоупотребите във време на епидемия

14:02 | 11.03.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Camilla Cerea/Bloomberg</em></p>

Снимка: Camilla Cerea/Bloomberg

Google временно забранява рекламите на медицински маски, които се увеличиха значително онлайн с разпространението на коронавируса, предава CNBC.

“За да сме предпазливи, решихме временно да забраним всички реклами на медицински маски за лице”, посочва говорител на Google в имейл до медията. “Активно следим ситуацията и ще продължим да предприемаме действия, за да опазваме потребителите”.

Засега ограниченията се отнасят единствено за маските за лице и не касаят реклами за други продукти, които могат да защитават срещу епидемията, като специалните костюми и дезинфектантите, които също станаха особено популярни в последните седмици.

Google заяви, че “продължава да обмисля” дали забраната трябва да се прилага и за други продукти и обяви, че ще са нужни “няколко дни”, за да се свалят съществуващите реклами на маски, което означава, че в близките дни потребителите все още ще виждат такива.

Най-новата промяна в политиката беше направена в момент, в който Google се опитва да адресира дезинформацията в платформите си, докато COVID-19 продължава да се разпространява по света. Вирусът вече взе над 4200 жертви, а заразените са поне 118 хил.

Медицинските експерти се опитаха да предупредят, че здравите хора не е нужно да носят маски, защото те не предпазват, както и за да не се окаже, че медицинските работници нямат достатъчно маски за себе си. Американските центрове за превенция и контрол на заболяванията твърдят, че няма никакво доказателство в полза на носенето на маски.

Миналата седмица CNBC писа, че Google показва реклами и спонсорирани обяви за пазаруване за продукти, които обещават, че пазят от коронавируса, макар че политиката на компанията забранява рекламно съдържание, свързано с епидемията.

Интернет гигантът заяви, че новата забрана за медицинските маски е по-широка и се прилага и за продукти, при които дори не се споменава COVID-19.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Hahoto
преди 4 години
"Медицинските експерти се опитаха да предупредят, че здравите хора не е нужно да носят маски, защото те не предпазват, както и за да не се окаже, че медицинските работници нямат достатъчно маски за себе си." -----------------------------Първата част на тази мисъл изпада в противоречие с втората част.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още