IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Нетера“: За дигиталната трансформация Ви трябва надежден партньор

В технологично отношение финансовата индустрия трябва да се подготви за сигурността на онлайн услугите, казва Недялко Димитров

10:43 | 29.04.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: &quot;Нетера&quot;</em></p>

Снимка: "Нетера"

Недялко Димитров е оперативен ръководител „Продуктово развитие“ в международната телекомуникационна компания „Нетера“. Той ръководи екипа от мениджърите по разработка на продукти в „Нетера“, както и програма за дигитална трансформация, включваща бизнес анализ, разработка на софтуер и интеграция. Недялко Димитров е професионалист в областта  на телекомуникациите и информационните технологии с голям опит на лидерски позиции, свързани с управлението на хора и проекти.

Една от най-популярните думи на нашето време е „трансформация“. Кои са основните предпоставки за успешна технологична трансформация за съвременния бизнес?

Основното при технологичната трансформация е да разчиташ на сигурен и опитен партньор. Все повече компании търсят да автоматизират и дигитализират своите бизнес процеси. Това води до повишаване на сигурността, по-голяма свобода, бизнес гъвкавост, по-висока печалба.

Съвременният бизнес би бил невъзможен без ролята на финансовите организации. Развитието на всички други икономически сектори зависи от развитието на финансовия сектор и компаниите, които оперират в него – тяхното ниво на дигитализация, сигурност, възможност за надеждна, бърза и безотказна комуникация, съответстваща на най-високите стандарти и отговаряща, разбира се, на всички регулаторни изисквания.

Финансовият сектор е най-взискателният, той не може да си позволи компромиси със сигурността и надеждността. Ето защо сътрудничеството с телеком компания и доказан ИТ партньор на банки и световни финансови институции, каквато е „Нетера“, е от първостепенно значение за успеха на дигиталната трансформация.

За какво трябва да се подготви финансовата индустрия в технологично отношение?

Сигурност на онлайн услугите. Защита на данните в надеждни и диверсифицирани центрове за данни. „Нетера“ като организация, която притежава четири дейта центъра и  обслужва сектора от десетилетия, разбира неговите нужди и има доказан опит в постигането на резултати.

Ние знаем, че най-важни са сигурността и защитата на данните при финансовите услуги. Финансовите организациите са изправени пред все повече заплахи от изтичане на лични данни, отколкото всеки друг път в историята. В „Нетера“ можем да предложим защитена мрежа и екип от експерти с необходимите инструменти за наблюдение 24/7, които да открият и предпазят от всякакъв вид заплахи.

Предоставяме и надеждна ИТ инфраструктура. В случай на инцидент (природно бедствие, повреда на оборудването или нарушение на сигурността), „Нетера“ може да бъде доверен партньор с процедури и персонал, който да реагира незабавно и правилно.

Решенията, които предлагаме съвместно с един от най-големите световни доставчици на бекъп услуги – „Акронис“, са гаранция за качеството и сигурността на архивираните данни.

Като компания, която от години се занимава с проучване и изпълнение на проекти, свързани с предоставянето на инфраструктура, ние гарантираме нейната надеждност и висока производителност, съобразена с последните иновации в областта на облачните технологии и хардуерните изисквания за тях. С проактивна поддръжка и план за обезпечение на всички налични ресурси  гарантираме, че мрежата и ресурсите, с които предоставяме услуги, са в най-добро работно състояние и клиенти получават очакваното ниво на услуги.

Защо подкрепяте водещото финансово събитие BANKING TODAY?

Дълги години работим с финансовия сектор като надежден партньор и познаваме нуждите му, а BANKING TODAY е едно от водещите събития в този сектор. На него можем да се срещнем с наши настоящи и бъдещи клиенти и партньори, да се запознаем с последните изисквания в областта на финансовата сигурност и да сме подготвени да предложим иновативни и сигурни решения по мярка.

Например, за да отговаря напълно на изискванията на своите български и международни финансови клиенти, „Нетера“ е сертифицирала дейта центровете си и всяка година доказва съответствие с международния стандарт за финансова сигурност PCI DSS. Компанията държи на високото качество и е сертифицирана също и по международните стандарти ISO 9001, ISO 27001, ISO 20000.

Недялко Димитров ще участва в конференцията BANKING TODAY  на Investor Media Group. Финансови експерти, представители на банки, технологични и финтех компании ще споделят кои са новите предизвикателства пред бизнеса и какви промени предстои да бъдат направени за развитие на бизнеса. Събитието е на 9 май от 14 часа в Hyatt Regency Sofia, зала Васил Левски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още