IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Атанас Добрев поема кормилото на Vivacom

Променен е и бордът на компанията, като в него влизат и представители на новите собственици

14:47 | 21.06.13 г. 6
Автор - снимка
Създател
<p>
	Атанас Добрев е новият главен изпълнителен директор на&nbsp;Vivacom. <em>Снимка: компанията</em></p>

Атанас Добрев е новият главен изпълнителен директор на Vivacom. Снимка: компанията

Досегашният финансов директор на третият мобилен оператор в България Vivacom Атанас Добрев е новият главен изпълнителен директор на телекома. Добрев ще замени на поста Бернар Москени от днес, 21-и юни 2013 г.

Москени бе начело на оператора в последните пет години и половина. Под негово ръководство компанията обедини под един бранд мобилния и фиксирания си бизнес и въведе първите в страната пакетни решения за цялостно телекомуникационно обслужване. Операторът продължава да увеличава дела си в мобилния бизнес, който към момента е 22% и, за първи път в новата история на телекомуникациите през първото тримесечие на тази година излезе начело по оборот и оперативна печалба.

Атанас Добрев е компанията от 2008 г., като през цялото време бе главен финансов директор на компанията. Преди това близо 7 години е работил като главен финансов директор в Globul.

Промени има и в борда на компанията. Председател на новия Управителен съвет става Златозар Сурлеков, член на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка АД от 2000 г., а членове са Атанас Добрев, Русин Йорданов, Александър Грънчаров и Ивайло Бачийски.



Русин Йорданов се присъединява към Vivacom през 2004 г. като главен корпоративен съветник, а от 2007 г. до 2010 г. е главен юридически директор на компанията. Той ръководи правната дирекция на телекома и организира правното обслужване на оператора и неговите дъщерни дружества.

Александър Грънчаров е привлечен във Vivacom от Carlsberg България, където бе главен изпълнителен директор. Преди това Грънчаров бе мениджър на Кока-Кола за България.

Ивайло Бачийски е работил за големи технологични компании като Alcatel, Ericsson и Cisco, където е отговарял за бизнеса и операциите с водещите телекоми в България. През оследните пет години е заемал мениджърски позиции в глобалния интернет доставчик Cogent Communications и в израелския лидер за VoIP решения Audiocodes. 

От средата на юли 2012 г. Vivacom е собственост на  руската VTB Capital и Корпоративна търговска банка. Промените в управленския състав на телекома бяха очаквани дори по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 1
Jekata
преди 10 години
Аз питах същото, но явно са ме изтрили...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 2
OKY
преди 10 години
Какъв е този убавец? Като восъчна фигура е...май са се престарали с PS! :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 2
OKY
преди 10 години
Какъв е този убавец? Като восъчна фигура е...май са се престарали с PS! :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 18
SS-23
преди 10 години
Много бели якички, много нещо....а няма кой да работи в тая държава! Всеке гледа да седне на бюрце, върху въртящо кресълце за 1000 лв, и натискайки копченца да си мисли, че работи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още