IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple стимулира продажбите на iPhone с парични сертификати

Най-големите почитатели на марката ще могат да получат до 300 долара за стария си смартфон

10:50 | 31.08.13 г. 2
<p>
	Новият план на компанията цели увеличаване на пазарния дял в Северна Америка. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Новият план на компанията цели увеличаване на пазарния дял в Северна Америка. Снимка: Ройтерс

Apple ще прилага нови техники за стимулиране на продажбите си в САЩ. Американският технологичен гигант стартира нова програма, според която собствениците на предишните модели iPhone ще могат да ги продават срещу паричен сертификат, който ще бъде използван при закупуване на следващия модел, пише ИТАР-ТАСС. Очаква се новият план да бъде представен на 10-ти септември и да започне да се прилага в магазините на компанията десет дни по-късно.

Програмата е насочена към най-големите почитатели на марката. "Освен факта, че идеята ще има благоприятно въздействие върху околната среда, клиентите ще получават и паричен сертификат, който ще може да се използва за закупуване на нов телефон", се казва в официално изявление на компанията.

За да отговорят на изискванията, клиентите ще трябва да върнат своя iPhone в работно състояние. При оценката на стойността му ще бъдат взети под внимание наличието на външни повреди като драскотини по екрана. В зависимост от модела стоката може да бъде оценена в диапазона 150-300 долара.

Apple стартира новата си програма в навечерието на очакваното от милиони почитатели на марката представяне на новия iPhone. Очакванията са новият флагман да притежава по-бърз процесор, увеличена оперативна памет и скенер за пръстови отпечатъци. Възможно е също така Apple да представи през септември и бюджетна версия на устройството с цел привличане на по-голям пазарен дял.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:57 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
jujo_si
преди 10 години
ами те си имат перфектен сервиз, то е смешно да се нарече сервиз, направо ти сменят телефона с нов ако му стане нещо. Но не в БГ, в БГ няма даже официален магазин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
space-man
преди 10 години
Хубаво е да имат и реален сервиз, а не проформа и да не изнудват клиентите си да си купят нов продукт защото не могат да им осигурят сервиз. И да махнат някой безумия в гаранционните условия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още