IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Часовникът на Apple ще бъде универсално дистанционно

iWatch ще се опита да избегне грешките на конкурентните устройства, които играят ролята на непрактичен аксесоар за смартфон

13:29 | 12.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<i>Снимка: Ройтерс</i></p>

Снимка: Ройтерс

Apple е на път да представи първия часовник в историята си. С него компанията иска да отвърне на Samsung и да предложи на клиентите си лесно средство за контрол над цялата съвместима домашна електроника, пише Venturebeat.com.

Вместо да поеме по същия път като корейските си колеги, чието творение бе определено от специалисти като "безмилостно непрактичен" аксесоар към смартфона, устройството на Apple ще бъде позиционирано в съвсем друг сегмент.

Чрез него ще можете да контролирате мултимедийната си система, температурата на климатика, домашната си аларма, енергийната ефективност на отоплителната си система, както и още много други неща.

Идеята за "универсално дистанционно" звучи крайно интересно, имайки предвид, че смисълът на съществуването на "умните часовници" винаги е бил леко съмнителен. Те винаги са били просто едно допълнение към смартфоните, което поражда въпроса защо ви е притрябвал часовник, с който да управлявате телефона си, който е само на няколко сантиметра от ръката ви.

Основният проблем на часовниците бе постоянното получаване на известия, което кара притежателят често да гледа часовника си. А това се счита за грубо от околните.

Създаването на устройство, което е наистина "умно" и приложенията му се простират отвъд постоянния поток от статуси и туийтове, е много Apple-ски подход, смятат анализатори. Приложенията за спорт и фитнес ще бъдат допълнени от пълна домашна автоматизация, което прави миксът от функции още по-привлекателен.

Apple TV също ще бъде част от "коктейла", както и всички устройства, поддържащи интернет връзка.

Основното предизвикателство пред Apple е размерът на потенциалния пазар за подобно устройство. Домашната техника става все по-автоматизирана, но докладите на фирмите показват, че голяма част от клиентите все още не са готови да заплатят по-високата цена. Засега.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:55 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още