IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцка компания съди Vodafone за нарушени споразумения

MTS твърди, че след 2008 г. операторът е променил коренно стратегията си в Гърция

15:59 | 22.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Гръцкото подразделение на Vodafone Group е съдено от Mobile Trade Stores (MTS) за 1,37 млрд. евро (1,89 млрд. долара). Причината за това са щети, нанесени при анулиране на сключени споразумения за франчайзинг от страна на Vodafone.

Papistas Holding, компанията майка на MTS, основана от Атанасиос Папистас и Лоукия Флороу, съди Vodafone за нанесени морални щети и вреди, причинени от загубен бизнес, посочва фирмата в изявление.

MTS твърди, че след 2008 г. Vodafone е променила стратегията си в Гърция и неочаквано е прекратила договорите за услуги и тези за заеми. Това пък е засегнало бизнеса на компаниите, които се намират под шапката на Papistas Group, предава Bloomberg.

“Компаниите на Papistast Group в Гърция са подали съдебен иск срещу Vodafone Greece след прекратяването на продължителни търговски отношения от страна на Vodafone”, посочи говорителят на британската телекомуникационна компания Симон Гордън.

По думите му исковете са неоснователни, а предполагаемите загуби – напълно нереални. Гордън допълни още, че Vodafonе е готова да се защитава.

Делото е заведено в съда в Атина, обясниха от своя страна от MTS. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още