IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Danaher продава комуникационния си бизнес на NetScout за 2,6 млрд. долара

Очакванията са сделката да бъде приключена през първото полугодие на 2015 г.

15:38 | 13.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Danaher продава комуникационния си бизнес на NetScout за 2,6 млрд. долара

Индустриалната компания Danaher Corp. ще продаде комуникационния си бизнес на софтуерната компания NetScout Systems за 2,6 млрд. долара в акции, предава MarketWatch.

По силата на сделката Danaher ще получи около 62,5 млн. броя обикновени акции на базираната в Уестфорд, Масачузетс, NetScout, чиято цена в петък бе 41,91 долара.

Комуникационният бизнес на Danaher включва дружествата Tektronix Communications, Arbor Networks и части от Fluke Networks.

Очакванията са сделката да бъде приключена през първото полугодие на 2015 г. Чрез нея NetScout Systems ще навлезе по-бързо на кибер пазара на информация, отбелязва Bloomberg.

Изпълнителния вицепрезидент на Danaher Джеймс Лико ще се присъедини към Борда на директорите на NetScout след приключването на сделката, с което броят на директорите ще стане осем. Изпълнителният директор и съосновател на NetScout Анил Сингхал ще продължи да ръководи NetScout.

В предборсовата търговия на Wall Street сделки с книжа на Danaher все още няма, но компанията е изгубила 6,9% от стойността на акциите си от началото на годината. За сравнение тези на NetScout поскъпват с 42%, докато индексът S&P 500 бележи ръст от 3,1% от началото на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още