IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Властите в САЩ с нов натиск над Apple, Google и операторите

Две комисии настояват за повече информация за актуализациите на защитата от страна на производителите

13:10 | 10.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Производители на смартфони, като Apple и Google, както и и мобилни оператори, сред които AT&T Inc. и Verizon Communications Inc., са изправени пред ново запитване от американските регулатори за начина, по който те преразглеждат и публикуват актуализации за защитата (т. нар. пачове, бел. ред.) в борбата им срещу кибер престъпници и интернет вандали, предава Bloomberg.

В независими изявления в понеделник Федералната комисия по комуникациите (FCC) и Федералната комисия по търговията (FTC) твърдят, че искат да знаят повече за това как и кога уязвимостите получават т. нар. пачове, тъй като потребителите и корпоративните клиенти са изправени пред все повече хакерски заплахи, свързани с нарастващото използване на мобилни широколентови услуги.

„Ние сме загрижени, че са налице значителни закъснения при предоставянето на кръпки за действителните устройства - и че по-стари устройства никога не получават пачове", заявява Федералната комисия по комуникациите в цитат от писмата, изпратени до фирмите, който агенцията публикува на интернет страницата си.

FCC е изпратила писма до топ 4 на американските оператори - AT&T, Verizon, T-Mobile Inc. и Sprint Corp. - както и до Cellular Corp. и Tracfone Wireless Inc., казва Нийл Грейс, говорител на агенцията.

От своя страна FTC е заявила, че е призовала осем компании да обяснят процеса за издаване на актуализации на защитата: Apple, Google на Alphabet Inc., BlackBerry Ltd., HTC America Inc., LG Electronics USA Inc., Microsoft Corp., Motorola Mobility LLC и Samsung Electronics America Inc.

Компаниите трябва да изброят мобилните устройства, който предлагат за продажба в САЩ от август 2013 г. насам, уязвимостите, свързани с тях, както и дали са предлагани кръпки, заяви говорител на Федералната комисия по търговията.

Мобилните оператори „насърчават всички клиенти да се възползват от актуализациите, за да защитят своите устройства и личната информация от кибер престъпления“, заяви в първа реакция Джон Мариньо, вицепрезидент на CTIA, базираната във Вашингтон Асоциация на безжичните оператори в САЩ, членове на която са дружества като AT&T и Verizon.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още