IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Балмър официално се сбогува с Microsoft

„Само нашата компания и още няколко други могат да напишат бъдещето“, заяви изпълнителният директор в прочувствена прощална реч

13:58 | 27.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Балмър официално се сбогува с Microsoft

Стив Балмър официално се сбогува със служителите на Microsoft. Изпълнителният директор на американския концерн направи това по време на едночасова реч пред близо 38 хиляди служители, съобщава агенция Ройтерс.

Балмър все още не се оттегля от поста, тъй като не е намерен подходящ заместник, но въпреки това очевидно е решил, че сега е моментът да се раздели със служителите и направи това в своя типичен стил.

Речта е била само за персонала на Microsoft, а не публична, и е част от ежегодна конференция на софтуерния гигант, наречена “Microsoft Company Meeting”. Около 13 хил. души са присъствали на живо в зала в Сиатъл, докато останалите са гледали речта онлайн. Балмър е запазил енергичния си висок тонус през по-голямата част от речта, разказват пред Ройтерс присъствали на изказването му служители. 

В някои моменти обаче все пак емоциите са надделявали и шефът на Microsoft се е просълзил на няколко пъти. „Имаме невероятен потенциал пред нас, имаме невероятна съдба. Само нашата компания и още няколко други могат да напишат бъдещето. Ще мислим мащабно и ще залагаме мащабно. Ние ще предоставим следващия голям пробив. Ние ще променим света отново", е казал Балмър.

По време на речта си той не е пропуснал и традиционното за него викане с пълен глас, допълва онлайн изданието The Verge. Докато е вървяла песента "Wanna be Startin’ Somethin’" на Майкъл Джаксън, Балмър е тичал по сцената, викайки "звука на Microsoft". "Насладете се на това за минута. Работите за най-великата компания на света, попийте това", е добавил той след края на песента.

По време на изказването си лидерът на Microsoft не пропуска да сподели мнението си за основните конкуренти на софтуерния гигант. Според него Apple разчита на модата, Amazon търси евтиното, а Google "иска да знаят повече". Microsoft пък за него означава "да вършиш повече".

"Искам да ви благодаря. Тук не става дума за един определен човек. Става дума за компанията, това е важното. Това е мисленето напред, това е иновативното. Вярвам във вас, вярвам във мисията. Ние сме велика компания от години и ще бъдем такава още много години", казва Балмър в края на речта си под аплодисментите на присъстващите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още