IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Windows Phone вече с 10 млн. трансакции дневно

В платформата влизат по 500 нови приложения на ден, обяви Microsoft

11:04 | 21.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Предизвикателството пред&nbsp;&nbsp;Windows Phone - да набере популярност в САЩ. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Предизвикателството пред  Windows Phone - да набере популярност в САЩ. Снимка: Ройтерс

След като в сряда Microsoft обяви с гордост, че Instagram and Waze вече са налични за Windows Phone, може да се каже, че най-важните приложения вече са налице и за платформата на базирания в Редмънд концерн.

Интерфейсът на Instagram за Windows Phone е малко по-различен спрямо версията за Android и iOS - основните бутони са изместени от долната част в горния край на екрана, а освен това има и недовършени неща, като например липсва възможността за отбелязване на хора върху снимките, за качване на видеоклипове, няма я и опцията за правене на снимка със самото приложение, пише Techcrunch. 

Същевременно Microsoft обяви нови актуални данни за развитието на своята мобилна операционна система, които очертават ръст на платформата, но все пак и скромните ѝ засега размери. Windows Phone вече има 3 млрд. изтегляния на приложения, което е доста добро постижение, но направо бледнее в сравнение с повече от 60 милиарда съвкупни сваляния в IOS.

Платформата отчита 10 млн. трансакции на приложения всеки ден, или 300 милиона на месец. Това е повече от 9-те милиона на ден през септември и 6,66 милиона на ден през юни. Според компанията във Windows Phone се качват ежедневно 500 нови приложения. 

Пускането на Windows Phone 8 остава ключов момент за платформата, като „ежемесечните приходи от платени приложения" са скочили със 181% от стартирането. Свалянията на приложения са се увеличили с 290% на годишна база. Така се оказва, че Windows Phone е сравнително малка платформа, но расте със здравословни темпове.

Горните цифри показват, че вероятно вече има достатъчно висока потребителска активност, за да бъде изгодно за разработчиците да отделят достатъчно внимание на платформата и да правят приложения за нея. Въпреки това Windows Phone остава с особено малък дял на родния си пазар - Съединените щати, които са основен източник на приходи за IOS и Android разработчиците. Липсата на популярност в тази страна вероятно е причина за липсата на ентусиазъм и у разработчиците.

Данните за продажбите на телефони с Windows Phone растат, често с трицифрени темпове на годишна база, но платформата бе достатъчно малка преди една година, така че тези цифри не показват бурен растеж, който да може скоро да съперничи на IOS или Android. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още