IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mozilla ще тества нови реклами във Firefox

Компанията увери потребителите, че те няма да са "каша от лога"

12:17 | 12.05.14 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;https://blog.mozilla.org/</em></p>

Снимка: https://blog.mozilla.org/

Софтуерната компания Mozilla обяви, че ще започне тестове на планираното пускане на реклами и спонсорирано съдържание в полетата, които се появяват, когато потребителите на нейния браузър Firefox отворят нов таб, съобщава BBC.

Мнозина са загрижени за плановете на компанията относно този вид реклами, които бяха обявени по-рано тази година.

Ето защо Mozilla увери потребителите, че няма да превърне Firefox в „каша от лога, които се продават на най-висока цена“.

Вицепрезидентът на Firefox Джонатан Найтингейл обясни в пост в блога на компанията, че много потребители са заявили, че обявяването на новината е било „трудно за разчитане“, поради което са смятали, че е възможно да се стигне дотам, че те биха загубили контрол върху браузъра.

“Това няма да се случи. Това не сме ние от Mozilla”, коментира Найтингейл.

Той каза, че тестовете имат за цел да се разбере това, което потребителите смятат за полезно, както и кои части от браузъра биват игнорирани от хората.

От компанията уточниха, че тестовете нямат нищо общо с приходите, а такива ще се търсят чак на следващия етап, след като фирмата се увери, че може да бъде полезна по този начин и на самите потребители.

Преди време Mozilla даде уверение на потребителите, че ще използва информацията за тяхното местонахождение, за да им предоставя релевантно съдържание, всякаква друга информация няма да бъде събирана.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:04 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още