IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко опасен може да бъде Pokemon?

Новата игра на Nintendo може да застраши безопасността на играчите

11:38 | 13.07.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Хитовото мобилно приложение „Pokemon Go” дава на милиони хора досег до футуристичната технология за разширена реалност, но също така повдига въпроса за това дали функциите на играта за ползване на локацията и картите не изправят потребителите пред опасности, пише Wall Street Journal.

В „Pokemon Go” играчите използват своите телефони, за да улавят виртуални същества, които се появяват при наблюдаване през екрана на реалните обекти, които заобикалят човека.

С напредването в играта потребителите събират обекти като т.нар. „Poke Balls”, които са необходими за улавяне на чудовища, и могат да бъдат намерени на места, наречени „PokeStops”. Играчите използват хванатите същества, за да се бият с други играчи на определени места.

Въпросните локации, както и PokeStops, обикновено са разположени на публични места, като библиотеки, църкви и забележителности, които са отбелязани на дигитална карта.

Играта използва технологии, вградени в модерните смартфони, като камера и GPS, за създаването на дигитална карта и определяне на локацията на съществата и местата, които трябва да бъдат посетени. Освен това разчита на предложенията на играчите и на базата от данни, събрана от предишни игри, за да избира подходящи пространства.

Всичко това обаче повдига въпроси дали играчите не могат да пострадат, докато търсят обекти в незащитени райони – тъмни алеи или около реки например, докато са вперили поглед в своите смартфони.

Дни след стартирането на играта в САЩ, Австралия и Нова Зеландия играчи споделиха снимки и истории в социалните мрежи за опасни места, включително за появата на Покемон в близост до влаковете на метрото.  

Повече по темата вижте в материала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
vstoykov
преди 7 години
Дарвин какво беше казал за естествения подбор?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още