IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Luxoft започва работа по проект с голям европейски автомобилен производител

Компанията създаде нов развоен център в България, за който ще търси кадри

12:31 | 22.12.22 г.
Майкъл Динкел. Снимка: Luxoft
Майкъл Динкел. Снимка: Luxoft

Софтуерната компания Luxoft обяви, че започва работа по проект за един от големите европейски производители на премиум автомобили. За целта вече е създаден нов център в България, в който служителите работят по проекта, става ясно от съобщение до медиите.

Екипът, който предстои да се разширява, ще се фокусира в разработката на информационно-развлекателни (IVI) системи за автономни коли, допълва kompaniqta.

Новината, съобщена от старши вицепрезидент на Luxoft Майкъл Динкел на събитие в София, е свързана и с разкриването на до 200 нови работни позиции в развойния център за автомобилен софтуер в българската столица. Планът е това да се случи в следващите две години.

По думите на Динкел в България ще се работи по ключови компоненти от софтуера в IVI ситемите като технологиите за актуализации по въздуха, системите за използване на човешка реч, тестване и валидиране.

„Хората в купето ще се нуждаят по-малко от табло, което им показва данни за автомобила като обороти на двигателя, скорост или пък навигация. Тук новите технологии ще ни помогнат да внедрим нови интересни функции в автомобилното табло – например за развлечение и игра с децата, за добавяне на изкуствена реалност в автомобила, изобщо – за нови преживявания, които могат да бъдат получени вътре в автомобила“, коментира Оглег Ступников, който е мениджър "Автомобилни програми" в компанията, която е част от DXC Technology.

Според Виктория Мартиненко, която заема същата позиция като Ступников, е възхитително как резултатите от работата на компанията са видими – „те са всеки ден в движение по пътищата на целия свят“.

Luxoft вече е обявила свободни позиции в София за инженери с опит в разработката на софтуерни приложения за автомобилната промишленост. Предвид битката за кадри и цялостния им недостиг компанията е заложила и възможности за наемане и обучаване на младши специалисти, както и студенти в специалностите, свързани с информационните технологии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:31 | 22.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още