IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Foxconn планира инвестиция за 800 млн. долара в Южен Тайван

Foxconn, която е сред водещите доставчици на Apple и сглобява смартфоните iPhone, има големи амбиции в сектора на електрическите автомобили

13:45 | 09.04.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Lam Yik Fei/Bloomberg
Снимка: Lam Yik Fei/Bloomberg

Foxconn планира да инвестира 25 млрд. тайвански долара (820 млн. щатски долара) през следващите три години в нови производствени обекти в Южен Тайван в подкрепа на амбициите си в сегмента на електромобилите. Това съобщи компанията в неделя, цитирана от Ройтерс.

Според информацията на производителя, чието официално име е Hon Hai Precision Industry Co Ltd, инвестицията в Гаосюн ще включва заводи за производството на електрически бусове и батерии за електромобили.

Foxconn, която е сред водещите доставчици на Apple и сглобява смартфоните iPhone, има големи амбиции в сектора на електрическите автомобили, опитвайки се да диверсифицира източниците си на приходи.

По-рано тази седмица Foxconn съобщи, че приходите ѝ за първото тримесечие са се увеличили с 3,9% на годишна база, но продажбите за текущото тримесечие ще се свият, съобщава Ройтерс.

Приходите миналия месец са достигнали третата по големина сума за март изобщо – 400,3 млрд. тайв. долара (13,14 млрд. долара), макар че това представлява спад от 21,1% на годишна база, съобщи компанията в изявление.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:46 | 09.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още