IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BlackBerry призна, че обмисля собствената си продажба

Специална комисия следва да прецени дали решението не е в съвместно предприятие, стратегически партньорства и други съюзи

22:37 | 12.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	И новите модели на компанията не са търсени. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

И новите модели на компанията не са търсени. Снимка: Ройтерс

След разочароващите продажби на своите нови модели смартфони BlackBerry все по-често обмисля бъдещето си, като дори не изключва и продажба. За тази цел е сформиран специален комитет, чиято задача е да проучи как BlackBerry може да се наложи в бъдеще, обяви канадската компания, цитирана от DPA.

Още през миналата седмица се появиха спекулации, които се позоваваха на вътрешни източници, че BlackBerry обмисля оттеглянето си от борсата, за да получи по-голяма гъвкавост при реконструкцията си.

Сега комисията следва да прецени дали BlackBerry може да стъпи на краката си чрез съвместно предприятие, стратегически партньорства и други съюзи, или дали в крайна сметка като единствено решение няма да остане само продажбата на традиционната компания, твърдят от концерна. „Убедени сме, че сега е точното време за преглед на стратегическите алтернативи", заяви председателят на комисията Тимъти Датълс от централата на компанията във Ватерло, Канада. 

Германският главен изпълнителен директор на Blackberry Торстен Хайнс помоли по време на проведеното през юли общо събрание акционерите за повече търпение. „Имаме нужда от повече от няколко тримесечия, за да стигнем там, където искаме да сме“. Хайнс, който принадлежи към петчленната комисия, може да си представи като решение и използването на технологията BlackBerry и в други области, като например в автомобили или машини.

За инвеститори на фондовия пазар BlackBerry някога бе популярна компания, но пропусна тенденцията към смартфоните с чувствителен на допир дисплей. Компанията, която наскоро се преименува от Research In Motion в BlackBerry, не успява да се противопостави на своите конкуренти Apple и Samsung. BlackBerry не намира отговор на това как отново може да спечели загубените си пазарни дялове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още