IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Kodak се завръща утре на New York Stock Exchange

Това е нова компания, добре капитализирана и ангажирана с осигуряване на печалба за акционерите и иновации за потребителите, смята нейният изпълнителен директор

14:15 | 30.10.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Kodak се завръща утре на New York Stock Exchange

След като премина през процедура за защита от фалит през миналата година, разпродавайки някои от най-ценните си патенти и извършвайки големи съкращения на персонал, Eastman Kodak Co. обяви, че нейни обикновени акции ще бъдат търгувани отново на New York Stock Exchange, съобщи MarketWatch.

Компанията, чиито ценни книжа от скоро се търгуваха извън борсите, ще направи повторен дебют утре в Ню Йорк под новата абревиатура KODK, се посочва в нейно изявление.

„Промяната в нашата абревиатура отразява факта, че сме нова компания, съсредоточена върху продукти и услуги за бизнеса, добре капитализирана и твърдо ангажирана с осигуряване на печалба за акционерите ни и на иновации за нашите потребители“, подчертава в съобщението главният изпълнителен директор на Kodak Антонио Перес.

Настоящите акции на компанията вече няма да бъдат търгувани извънборсово, отбелязаха оттам.

Базираният в Рочестър, щата Ню Йорк, пионер във фотографията и филмите ще се опита да си върне славата вече като по-малка компания, насочена към високоточковия печат и графичните комуникации.

В документ, подготвен за заинтересовани инвеститори след излизане от процедурата по несъстоятелност през септември 2013 г., от Kodak посочват, че приходите им за 2012 г. со достигнали 2,7 млрд. долара и че за 2013 г. очакват печалба от 167 млн. долара преди лихви, обезценки и амортизации, съобщи Forbes.

По отношение на капиталовата си структура компанията обяснява, че е излязла от процедурата по фалит с акции за около 500 млн. долара, дълг от 695 млн. долара и кеш в размер на над 800 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още