IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Acer поема в нова посока

Властта в компанията се съсредоточава в ръцете на Стан Ших

17:47 | 21.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Acer поема в нова посока

Технологичният концерн Acer е в процес на преосмисляне на дейността си след залеза на нетбук ерата, която едновременно допринесе за растежа на тайванската компания, но я остави да се лута, когато потребителите се насочиха към други устройства.

Наскоро главният изпълнителен директор на компанията Джей Ти Уанг обяви, че напуска и изрази съжалението си, че не е успял да помогне за справянето със ситуацията, съобщава The Verge. 

От своя страна президентът на компанията Джим Уонг бе избран за негов наследник, който трябваше  да поеме задълженията му от началото на 2014 г., но планът няма да се осъществи, защото компанията взе ново решение.

Само няколко седмици след тези новини се заговори за още по-голяма промяна в Acer - основателят й Стан Ших поема председателския и президентския пост едновременно. По този начин компанията концентрира всички важни решения в ръцете на Ших.

В прессъобщение Acer посочва, че Уанг и Уонг ще останат съветници, които да осигурят плавния преход.

Ши ще бъде само временно президент, докато не бъде избран подходящ за поста кандидат. Междувременно към мениджърския екип се присъединява единият от основателите на компанията Джордж Хуанг.

В резултат от преструктурирането Хуанг и Ших са натоварени с мисията да оглавят екип, който да препоръча бъдещи насоки за развитието на Acer, тъй като компанията иска да преосмисли визията, стратегията и плановете си.

“Поради ситуацията, пред която е изправена Acer и поради моите лични социални отговорности, аз трябва да поема управлението”, отбелязва Стан Ших. Според него промените, които предстоят, са от изключителна важност за цялата компания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:08 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още