IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3D принтерите навлизат в училищата

Учениците ще могат да управляват машините през мобилните си телефони

12:31 | 29.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
3D принтерите навлизат в училищата

Технологията, позната като 3D принтиране, става все по-евтина и достъпна, благодарение на което започва да навлиза и в училищата, съобщава Forbes.

Компанията Gadgets3D, която е базирана в Полша и Хонконг, представи новите си малки 3D принтери, създадени специално за работа в училище, за малкия бизнес и за индивидуални клиенти.

Като част от проекта всяко училище може да закупи такова устройство за 245 долара. От своя страна Gadgets3D планира да зарадва повече от 500 училища по света с безплатни принтери.

Благодарение на това съвсем скоро учениците ще могат да правят домашните си по много по-интересен начин. Освен това ще могат да свързват своите смартфони с 3D принтерите и да използват устройството от вкъщи. Управлението от разстояние е възможно чрез специално мобилно приложение, наречено RepRap 3D.

Целта на този проект не е само използването на смартфони за улеснение на учебния процес. Създателите на приложението се надяват, че то ще помогне на 3D принтерите да добият по-голяма популярност.

В САЩ Масачузетският институт по технологии и стартиращата компания NVbots също работят в посока навлизане на новите устройства в класните стаи. Във връзка с това NVbots e създала лесен начин за използване на облачни технологии и организира обучения за безопасно използване на принтерите. Според компанията е изключително важно младежите и учителите да използват 3D устройствата с лекота.

Специализираният софтуер на NVbots за 3D принтиране позволява задаване на серия от задачи, които се изпълняват в определена последователност. Създаването на нова 3D част става след премахването на вече създадената. Изпълнението на следващата задача обаче не изисква никаква човешка намеса.

Повече за технологията на 3D принтирането можете да научите от видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:15 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още