IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Intel придобива компания за фитнес часовници

Basis Science трябва да помогне на американския концерн да навлезе бързо на пазара на преносими мрежови устройства

15:46 | 26.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Така изглежда часовникът на&nbsp;Basis Science. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Така изглежда часовникът на Basis Science. Снимка: Ройтерс

Американският производител на чипове Intel е купил компания, която произвежда интелигентни гривни и часовници за поддържане на спортна форма. Придобиването на Basis Science  позволява на концерна "незабавно влизане" на пазара за преносими мрежови устройства, заяви мениджърът „Нови продукти“ на Intel Майк Бел във вторник.

Колко точно ще плати Intel за малката компания от Калифорния засега не е оповестено. Специализирания в технологичните новини уебсайт TechCrunch изчислява, че цената е около 100 млн. долара (72 млн. евро). 

Basic Science произвежда пластмасови гривни, които например могат да броят извършените стъпки на собственика си, като контролират неговата сърдечна дейност и може да наблюдават качеството на съня. Данните се предават по безжичен път към смартфона и могат да бъдат анализирани там. Експертите предвиждат, че тези продукти ще предизвикат следващия голям ръст на пазара на електроника и интернет индустрия.

Intel обяви в началото на годината, че през следващите месеци ще пусне редица такива устройства на пазара. Основната дейност на компанията остава производството на компютърни чипове. Тук Intel трябва да се справи с предизвикателството на нарастващото изместване на компютрите от смартфони и таблети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още