IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

General Electric отчете 13% ръст на печалбата през второто тримесечие

Увеличени продажби на самолетни двигатели и петролно и газово оборудване са в основата на добрите резултати

14:55 | 18.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
General Electric отчете 13% ръст на печалбата през второто тримесечие

Американският производител на техника General Electirc (GE) отчита ръст от 13% на нетната печалба през второто тримесечие, съобщава Reuters. Увеличени продажби на самолетни двигатели и петролно и газово оборудване са в основата на добрите резултати.

Нетната печалба в периода април-юни е 3,55 млрд. долара (35 цента на акция), спрямо 3,13 млрд. долара (30 цента на акция) преди година. Изключвайки някои компоненти, компанията реализира оперативна печалба от 39 цента на акция, отговаряйки на очакванията на анализаторите.

Приходите през тримесечието нарастват с 3,4% до 36,23 млрд. долара, изставайки малко под прогнозата на анализаторите за 36,3 млрд. долара.

Американският конгломерат успя да надделее в продължилата два месеца битка за придобиването на енергийния бизнес на френската компания Alstom и си осигури сделка за 16,9 млрд. долара. GE успя да неутрализира съпротивата на френското правителство, както и офертите на някои от конкурентите ѝ. Компанията очаква сделката да бъде финализирана през 2015 г. и да добави между 6 и 9 цента към печалбата на акция през 2016 г.

Също така GE обяви, че планира първичното публично предлагане на бизнеса ѝ с финансови услуги на дребно в Северна Америка да се проведе в края на юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:05 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още