IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple Watch няма да се появи в Швейцария до 2016 г.

Причината за това е патент, който не позволява на Apple да използва логото и името си

09:58 | 06.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Apple не може да започне продажбата на новия си умен часовник в Швейцария поне до края на тази година заради проблем, свързан с правата върху интелектуалната собственост, разкри швейцарската радио и телевизионна мрежа RTS.

Американският технологичен гигант не може да използва образа на ябълката, нито думата „apple” за продажбата на продукта си в Швейцария заради патент от 1985 г., предава Ройтерс.

Документ, разкриващ това и издаден от Швейцарския федерален институт за интелектуална собственост е качен на уебсайта на RTS, но той беше публикуван първо от списанието Business Montres & Joaillerie.

Патентът ще изтече на 5-и декември тази година. В момента той принадлежи на Уилям Лондж, който е собственик на часовникарския бранд Leonard.

Apple не е отговорила веднага на запитването на Ройтерс за коментар по случая. Швейцарският федерален институт за интелектуална собственост също не е открит за коментар по темата.

Apple Watch е първото ново устройство на компанията откакто Тим Кук стана главен изпълнителен директор. То ще бъде пуснато за продажба в девет страни на 24-и април.

Най-големият производител на часовници в Швейцария Swatch разкри миналия месец, че е готов да отговори на Apple Watch. За целта компанията планира да постави евтини препрограмируеми чипове в своите часовници, което ще позволи на потребителите да извършват плащания чрез преносимото устройство. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:39 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още