IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на новия iPhone достигнаха 13 млн. бройки в дебютния уикенд

Китай се превръща във все по-важен регион за Apple

16:12 | 28.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американският технологичен концерн Apple е продал 13 млн. бройки iPhone по време на дебютния уикенд на най-новите си устройства iPhone 6S и 6S Plus, след като ентусиасти от Пекин до Ню Йорк се втурнаха към магазините, за да се окажат сред първите, сдобили се с новите смартфони, предава Bloomberg.

Резултатите са подпомогнати от продажбите в Китай - регион, който става все по-важен за бизнеса на Apple.

Компанията продаде 10 млн. телефона iPhone по време на дебюта на iPhone 6 и iPhone 6 Plus миналата година, въпреки че най-населената страна в света не беше включена сред държавите, в които по това време стартираха продажбите на телефоните.

За дебюта на новите смартфони анализаторите очакваха базираната в Купертино, Калифорния, компания да продаде между 12 и 13 млн. бройки. Това означава, че Apple е успяла да изпълни техните прогнози. 

Стартът на продажбите на новите модели iPhone беше белязан от дълги опашки пред фирмените магазини на Apple.

Технологичната компания обяви по-рано, че предварителните поръчки на устройствата са напът да минат рекорда от предходната година.

Apple се възползва от инерцията, запазена от бума в продажбите на миналогодишните iPhone 6 и iPhone 6 Plus. Въпросът, който стои пред компанията, е дали ще успее да поддържа толкова силно търсене и на най-новите си телефони.Флагманът на Apple – iPhone, генерира почти две трети от приходите на американския гигант през последното тримесечие. Пуснатият на пазара през 2007 г. iPhone е най-добре продаваният продукт на Apple досега. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още