IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Колко струва бизнесът на Apple с iPhone?

Приходите от продажбата на iPhone са по-големи от общите приходи на Google, eBay и Facebook

12:52 | 08.09.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Дългоочакваното събитие в сряда, на което се очаква Apple да представи новите си продукти, несъмнено ще бъде гледано от милиони хора в цял свят, нетърпеливи да видят какво ще разкрие вероятно най-потайната компания в света, коментира Statista.

Но въпреки че голяма част от вниманието преди събитието е фокусирано върху това какво ще предложи Apple освен новите модели iPhone (гигантски iPad или нов Apple Tv), представянето на устройството е най-важно от гледна точка на бъдещето на Apple.

След като iPhone беше представен за пръв път през 2007 г., той бързо стана най-големият финансов източник на Apple, формирайки 69% от приходите на компанията през последното тримесечие за 2014 г.

Графиката показва колко огромен е всъщност бизнесът с iPhone. През последното тримесечие Apple е генерирал повече приходи от продажби на iPhone отколкото Google, eBay и Facebook са генерирали заедно.

Така че каквото и да е подготвил Apple, инвеститорите на компанията най-вероятно ще са доволни, стига новите модели iPhone да се приемат положително.

Infographic: Apple's iPhone Business in Perspective | Statista

Още графики можете да видите тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:12 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още