IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Infineon става малко по-песимистичен за бъдещето

Сделката със Cypress вероятно ще бъде завършена до края на тази година или началото на следващата

15:01 | 01.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германският производител на чипове Infineon очаква резултатите му за фискалната година до 30 септември да са в долната част на предварително определения диапазон. Това обяви компанията, след като отчете приходи и печалба за третото тримесечие, които отговориха на пазарните очаквания, предава Ройтерс.

Базираната в Мюнхен Infineon, която през юни разкри, че придобива компанията от Силициевата долина Cypress Semiconductor за 10 млрд. долара, потвърди, че сделката е напът да бъде приключена или до края на тази календарна година, или в началото на 2020 г.

"Като се имат предвид продължаващите неблагоприятни макроикономически условия, все още очакваме да изпълним нашите цели за текущата фискална година“, обясни главният изпълнителен директор Рейнхард Плос. „Основните двигатели на растежа на нашите бъдещи пазари до голяма степен са непокътнати и продължават да носят добри перспективи за растеж на Infineon”.

Плос се опитва да спечели от тазгодишната циклична слабост на търсенето на чипове, концентрирано в Китай и в автомобилната индустрия, за превърне Infineon в осмия по големина производител на чипове в света по приходи.

По думите на главния изпълнителен директор портфолиото на Infineon се допълва чудесно с това на Cypress.

“Придобиването ще ни позволи да засили нашия основен бизнес с чипове в дългосрочен план“, коментира той.

През последното тримесечие приходите са достигнали 2,015 млрд. евро, или с 2% повече спрямо предходното, посочват от компанията. С това тя отговори на очакванията на анализаторите, анкетирани от Refinitiv. Оперативната печалба за периода е 283 млн. евро, отново спрямо прогнозите, но се понижава спрямо предходното тримесечие.

Infineon твърди, че е напът да постигне целта си за 5 или повече процента ръст на приходите.

През фискалното четвърто тримесечие се очаква компанията да запише 1% увеличение на приходите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още