IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon спира разработката на автономния робот за доставки Scout

Машината за доставки на пратки бе пусната за тестове преди три години

09:32 | 07.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Amazon
Снимка: Amazon

Американският технологичен концерн Amazon.com Inc. прекратява тестовете и разработката на своя робот за доставки по домовете в последен засега знак, че гигантът в електронната търговия започва да прекратява експериментални проекти на фона на забавящия се ръст на продажбите, предава Bloomberg. 

Работата по Scout, автономна машина, пусната в действие преди около три години, вече е спряна, твърди запознат със ситуацията. Говорителката на Amazon Алиса Карол заяви, че екипът на Scout се разпуска и ще му бъдат предложени нови работни места в организацията. Около 400 души са работили по проекта в световен мащаб, казва източникът, който е пожелал анонимност. 

„По време на нашия ограничен полеви тест на Scout работихме за създаване на уникално преживяване при доставката, но чрез обратната връзка научихме, че има аспекти на програмата, които не отговарят на нуждите на клиентите", каза Карол. „В резултат на това прекратяваме полевите тестове и преориентираме програмата. Работим със служителите по време на този преход, като ги подбираме за свободните позиции, които най-добре отговарят на техния опит и умения“. 

Базираната в Сиатъл компания започна да тества роботите с размер на охладител по тротоарите в предградията извън Сиатъл през 2019 г., след което разшири изпитанията в Южна Калифорния, Джорджия и Тенеси. Бавно движещите се устройства, придружавани от човешки наставници по време на тестовете, бяха проектирани да спират пред входната врата и да отварят капаците си, за да може клиентът да вземе своята пратка. Amazon заяви, че захранваните с батерии роботи са част от усилията за намаляване на емисиите на парникови газове при доставките.

Едва преди няколко месеца Amazon все още организираше срещи в общините, където тестваше устройствата. Шон Скот, вицепрезидентът, който наблюдаваше разработването на робота, e напусна. компанията миналата година, показва профилът му в LinkedIn.

Под ръководството на главния изпълнителен директор Анди Джаси Amazon се приспособява към забавянето на растежа в основната си група за търговия на дребно, като забавя някои инвестиции и спира други. Компанията има репутацията на фирма, която подкрепя радикални експерименти, чието осъществяване може да отнеме години - списък, който включва магазини без касиери, летящи дронове за доставки и сателитно съзвездие, което обещава да излъчи достъп до интернет по целия свят.  

Във вторник Bloomberg съобщи, че Amazon прекратява производството на Amazon Glow - устройство за видеоразговори, предназначено за деца. Компанията също така е замразила наемането на служители в корпоративните си екипи за търговия на дребно и прекратява дейността на Amazon Care - стартиращата си услуга за телездраве.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:32 | 07.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още