IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Зелената" енергийна политика - една от тревогите на Германия

Рискът от загуба на работни места в "зелената" енергетика е все по-осезаем

15:42 | 22.09.13 г. 3
<p>
	Компаниите от сектора изчакват вота на 22 септември. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Компаниите от сектора изчакват вота на 22 септември. Снимка: Ройтерс

Германия е инвестирала около 250 млрд. долара в „зелена“ енергетика и произвежда от възобновяеми източници около 12 на сто от електроенергията си. Заради продължаващите мащабни инвестиции в сектора към 2020 г. се очаква делът на „зеления“ ток от общия обем на производството да достигне 35%.

Заради нарастващите сметки за електричество на населението и бизнеса и в навечерието на федералните избори в най-голямата европейска икономика се поведе дебат за евентуалното преосмисляне на стратегията за „зелената“ енергия.

Компаниите от сектора са ратревожени и са заели позиция на изчакване преди вота на 22 септември. Рискът от загуба на работни места обаче става все по-осезаем, затова и енергийната политика ще е сред ключовите предизвикателства на бъдещото германско правителство.

Вижте още в коментара на Дейвид Туид от Bloomberg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:05 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
Patilan
преди 10 години
Че Зелената енергия е нерентабилан (за сега) е повече от ясно ....Малко обаче знаят, че част от причините са че са се опарили адкси много от ядрената енергетика ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
Pyramid
преди 10 години
Е, винаги, кога насадиш другиго на пачи яйца, си е Кееф, да го ***. И те са хора, и те се изкушават ;-)Иначе, много вярно си усетил истината, кой откъде и как прави пари.И моделът ще остане работоспособен още известно време.Е, нашите пишман-хинвестори тук, в България, вярват /поради що-не знам/ че не ги засяга. И, вкупом, се набутват. Да ги съжаляваш такива? ...и на какво откоре? Да им е обеца на ухото, 'баси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 4
Сините камъни
преди 10 години
Да, зелената енергия е добра за тези, които произвеждат съоръженията и това е целта. Произвеждаш, инсталираш, прибираш печалбата, а другите духат супата.Това е зелената енергия. Отклонява се човечеството от вярната посока съвсем умишлено.Какъв абсурд , милиарди за стотинки! Е, и германците били напредничава нация! Да, но не и в този случай!И тях ги лъжат политиците и то здраво!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още