IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мохамед Морси се изправя пред египетския съд

Бившият президент на Египет може да получи смъртна присъда

16:18 | 04.11.13 г.
Мохамед Морси се изправя пред египетския съд

Египет изправи сваления президент Мохамед Морси на съд по обвинения в подбуждане към насилие и убийство, съобщава Aljazeera.

Явяването на Moрси в полицейската академия в източните части на Кайро е първата му публична поява от свалянето му от президентския пост на 3 юли.

Мохамед Морси бе транспортиран в понеделник с военен хеликоптер. Ако бъде осъден, първият свободно избран египетски президент може да получи смъртна присъда.

Изпълненият с рискове съдебен процес идва на фона на силно обтегнатата атмосфера в страната. Все по-голям е разривът между ислямистките поддръжници на Морси, от една страна, и умерените мюсюлмани, секуларистите и християните от друга.

Съдебните заседания се състоят при строги мерки за сигурност в полицейската академия в съседство със затвора "Тора" в покрайнините на Кайро. Там се намират и задържаните от преходните власти лидери на ислямисткото движение на Морси "Мюсюлмански братя" - също обвинени в подстрекаване към убийството на демонстранти.

Повече по темата може да видите в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:38 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още