IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайските власти разследват Qualcomm

Основният мотив за предишните разследвания срещу компанията бяха цените, които тя предлага на своите потребители

10:12 | 26.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Китайските власти разследват Qualcomm

Най-големият производител на чипове в света Qualcomm обяви, че е разследван в Китай. Въпреки че за процедурата засега липсват всякакви детайли, компанията  твърди, че става дума за антимонополното законодателство и не се признава за виновна, предава Ройтерс.

Китайската Комисия за Национално развитие и реформи е започнала разследване срещу Qualcomm, но засега и тя не разкрива никакви подробности. В случаи от миналото обаче най-често е ставало дума за прекомерни цени на стоки и услуги. 

За протокола Qualcomm заявява, че ще си сътрудничи с комисията, но не може да предостави в момента каквито и да било подробности.

Със своята серия Snapdragon и особено Snapdragon 800 в момента Qualcomm е един от водещите производители на т. нар.  Systems-on-a-Chip (SoC) за смартфони и таблети. Snapdragon 600 и 800 бяха представени през тази година по време на изложението Consumer Electronics Show в Лас Вегас и ще бъдат използвани в LG G2, както и в Google Nexus 5 .С LTE модем производителят присъства и в iPhone 5S на Apple.

Едва през миналата седмица Qualcomm представи четвъртото поколение на своите LTE модеми и SoC, който поддържа видео с 4K резолюция - Snapdragon 805 със Krait-450 процесор с четири ядра (до 2.5GHz) и графичен модул Adreno 420.

През последните години властите в Китай на няколко пъти разследваха технологичната компания, а основният мотив бяха цените, които Qualcomm предлага на своите потребители. За момента няма сведения за нарушения от страна нито на компанията, нито на съответните органи в Китай по време на разследването.

В своите водещи корпоративни новини Bloomberg обръща внимание също така на персоналните смени в канадския производител на смартфони Blackberry, както и на резултатите на втората по големина търсачка в Китай Qihoo 360 Technology.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:40 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още