IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Перлата на Адриатика залага на популярността на "Игра на тронове"

Хърваският град Дубровник има амбицията да възстанови мястото си на туристическата карта на света

10:12 | 14.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Средновековната крепост привлича туристи от целия свят. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Средновековната крепост привлича туристи от целия свят. Снимка: Ройтерс

Не е трудно да се разбере защо намиращият се на брега на Адриатическо море живописен град Дубровник е толкова популярен сред туристи и кино творци. Историята на крепостта, известна сред местните като Перлата на Адриатика, датира от Средновековието. Тогава градът е бил важен търговски център и честа мишена на завоеватели.

След като бивша Югославия се разпадна през 90-те години, Дубровник беше бомбардиран от югославските войски по време на Хърватската война за независимост. Въпреки това, за щастие, повечето живописни гледки и постройки вече са възстановени.

Сега градът иска да възстанови мястото си на туристическата карта на света, като голямата му възможност се нарича "Игра на тронове".

Хитовата поредица на HBO ни пренася в книжния фентъзи епос от поредицата на Джордж Р. Р. Мартин "Песен за огън и лед". Макар че досега снимките се осъществяваха основно в Северна Ирландия, днес сред спирките е и Хърватия.

Повече за красивия средиземноморески град Дубровник може да видите в материала на Bloomberg!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още