IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възстановяването в Европа изостава от това в САЩ с между 12 и 18 месеца

Време е да изоставите дефанзивните си позиции и да заложите на циклични акции, препоръчва анализатор на Julius Baer

09:36 | 02.02.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Възстановяването в Европа изостава от това в САЩ с между 12 и 18 месеца

Възстановяването в Европа, където все още е налице известен риск що се отнася до качеството на банковите активи, изостава от това в САЩ с между 12 и 18 месеца, коментира пред Bloomerg Йоханес Юст, директор на Julius Baer в Лондон.

Той предупреждава за структурните проблеми на развиващите се пазари, и препоръчва на инвеститорите да избягват страните с  по-неустойчиви валути, които като цяло имат проблеми с търговския си баланс.

„Така че изберете тези страни или региони, където външното салдо е в по-добро състояние. Централна Азия може би предлага по-добри възможности в сравнение с Латинска Америка или Нова Европа“, коментира той.

Въпреки това за момента икономистът предпочита фондовите пазари на развитите страни и особено САЩ. Там той препоръчва да заложите на цикличните акции, тези които имат по чувствителна експозиция към растежа и да изоставите дефанзивните позиции, които са прекалено скъпи.

Повече по темата може да научите от материала на Bloomberg!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 3
KПенчев
преди 10 години
На кратко това е просто мнение(прогноза която следват Julius Baer) :) Изчисленията които водят до отговор на въпроса с колко изостава Европа от САЩ във възстановяването си могат съвсем спокойно да дадат различен резултат при различни анализатори. Математическо изражение на стойността на възстановяване от настояща криза няма. Периодът и скоростта на възстановяване на дадена икономика от икономическа криза могат да бъдат определени по няколко признати модела, чрез съпоставяне на исторически данни след, но не и по време на икономическата криза. Тъй като факторите които могат да се вземат предвид са огромно количество, всяко едно такова изказване е субективно, тоест изказано е мнение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още