IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Айдънлар: Целта ни е България да стане център за здравен туризъм

Искаме да привличаме пациенти от други държави за лечение в страната, каза председателят на Управителния съвет на Acibadem

16:19 | 10.06.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Мениджмънтът на болница „Токуда” няма да бъде променян, тъй като новите собственици са доволни от финансовите показатели на болницата. Това каза Мехмет Али Айдънлар, председател на УС на Acibadem – една от най-големите вериги турски болници, в интервю за Bloomberg TV Bulgaria.

„Нямаме причина да правим промени, тъй като виждаме, че всичко върви добре и болницата е успешна”, каза  той.

Acibadem City Clinic стана най-голямата частна верига лечебни заведения в България, обединяваща болниците „Сити Клиник” и „Токуда”. В сряда бяха подписани финалните документи по сделката за двете болници.

При оповестяването на подробности около стратегическите намерения на новите собственици стана ясно, че Acibadem City Clinic има амбициозни планове, сред които развитието на медицинския туризъм чрез привличането на пациенти от чужбина за лечение у нас.

„Нашата цел е не оттук да пътуват здравни туристи, а България да стане център за здравен туризъм. Искаме да привличаме пациенти от други страни”, обясни Айдънлар пред Bloomberg TV Bulgaria. Той отбеляза обаче, че ако българи желаят да пътуват за лечение в Турция, няма как да им се попречи.

„Нашите услуги там са за всеки, който желае да дойде. Българите са свободни, никой няма да им забрани да пътуват, така че който желае, да дойде в Турция“, каза Айдънлар.

По думите му вътрешнополитическите проблеми и атентатите в Турция не се отразяват на бизнеса на компанията. Подобна е и ситуацията с болницата на веригата в Ирак.

Засега Acibadem няма намерение да се завръща на борсата в Истанбул, след като преди години изкупи обратно всичките си акции и се делистна. 

Сделката, чрез която Acibadem придоби болница "Токуда" в България и се сля с веригата лечебни заведения "Сити Клиник", беше обявена на 21 април. Стойността на сделката за придобиването на болница „Токуда“ и част от дяловете във веригата "Сити Клиник" е около 250 млн. лева.

Във видеото може да чуете целия разговор с Айдънлар

Още видео материали може да гледате в Bloomberg TV Bulgaria

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
contra2
преди 7 години
"Нямаме причина да правим промени, тъй като виждаме, че всичко върви добре и болницата е успешна,- да попитаме тогава от какъв зор им трябваше на българите да си я продават ? БГ елитът вкара вълка в кошарата! Продажници!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 7 години
Ми прайлно! Постепенно България трябва да се трансформира от държава в туристически център - да идват тук от вси страни, а българете да изчезнат. Даже останалите тук българи ще бъдат от квотата гордост на другаря Президент Плевнелиев - завърнали се от чужбина, за да работят за така великодушно дошлите в България чужди компании. Даже най-добре и на нас, както на украинците, да ни назначат правителство от чужденци, за да се опрайм окончателно!Айде сега и неколко училища и университета да минат под патронажа на Аллах, за да станем обект и на образователен туризъм!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още