IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Докога ще продължи приятелството между Тръмп и Ердоган

Срещата между двамата президенти е чисто имиджов ход, посочи журналистът Тайфур Хюсеин

15:20 | 14.11.19 г. 1
Докога ще продължи приятелството между Тръмп и Ердоган

„През 2013 г., когато имаше протести и голям корупционен скандал в Турция, отношенията между Ердоган и американските президенти Обама, а след това и с Тръмп, доста се влошиха. Това стана паралелно с политиката, която води турският президент, посочи той. – От онази страна, която беше пример за целия мюсюлмански свят, изведнъж Ердоган обърна от политиката, която водеше към демократизация, към все по-авторитарно управление.“

Хюсеин е на мнение, че ако въпросните ракети C-400 бъдат закупени, но не бъдат използвани, това няма да е проблем за бъдещите взаимоотношения между Турция и САЩ.

„Но в замяна на това Турция ще получи възможност да развива своите търговски взаимоотношения със САЩ“, смята журналистът. По думите му начинът на управление на Ердоган впечатлява Тръмп, въпреки че като манталитет държавните глави на двете страни много си приличат.

Самата среща беше много добър имиджов ход от страна на Ердоган“ коментира Тайфур Хюсеин.

Според него остава истински големият въпрос какво свързва Ердоган и Тръмп и на какво се дължи това приятелско представяне на взаимоотношенията и на двамта президенти, като на този етап може само да се гадае.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:59 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
serafima
преди 4 години
Неправилно зададен въпрос в заглавието. Поговорката интересът клати феса е турска и тя определя турската политика. Двамата държавници имат интерес да поддържат приятелството си на всяка цена.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още