IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Докъде стигна изграждането на третия лъч на столичното метро?

През есента на 2020 г. ще е готов и участъкът в „Овча купел“, коментира Стоян Братоев, изпълнителен директор на "Метрополитен"

12:40 | 07.01.20 г.
Докъде стигна изграждането на третия лъч на столичното метро?

В момента се изграждат два етапа от третия лъч на столичното метро. Единият етап е от „Красно село“ през НДК и Орлов мост до ж.к. „Хаджи Димитър“. Става дума за 8 километра с 8 метростанции. Вторият етап е участъкът от „Овча купел“ до Околовръстно шосе и „Горна баня“. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на "Метрополитен".

"В момента първият етап като строителство вече е приключил, но се извършват изпитания. Те ще продължат още няколко месеца, тъй като третата линия е с различна система на управление спрямо останалите. Това изисква повече време", каза още Братоев. 

Той се надява, че изпитанията на участъка от „Патриарх Евтимий“ до „Красно село“ ще приключат през следващите 3-4 месеца. "Това са 5 километра с 5 метростанции", уточни изпълнителен директор на "Метрополитен".

"Откриването може да се очаква преди лятото, но точната дата ще бъде обявена, когато приключат изпитанията. Тестовете се извършват от Siemens", уточни Братоев.

Очакванията са, че през есента на 2020 г. ще се реализира и участъкът в „Овча купел“.

Повече вижте във видеото, а целия разговор може да проследите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още