IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как ще се подпомага малкият и среден бизнес в България?

Липсата на национална мрежа за бизнес подкрепа по места е проблем, каза Елеонора Негулова

23:09 | 23.02.22 г.
Как ще се подпомага малкият и среден бизнес в България?

Задават се тежки времена за малкия и средния бизнес в България, особено за бизнеси, които са били на ръба на оцеляването. Необходимо е да се мобилизират всички ресурси, с които разполага държавата, за да бъде подкрепен този сегмент от бизнеса. Това каза Елеонора Негулова, председател на Националното сдружение на малкия и среден бизнес, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

Тя допуска, че компании масово може да започнат да фалират, особено в селските региони.

По думите на Негулова 15% от малките и средни предприятия, които членуват в сдружението, имат готовност за подаване на декларации за спиране на работа, като до края на март ще стане ясно точно каква част са фалиралите компании.

Гостът посочи, че много от фирмите са били спрели работа за няколко месеца, за да се ориентират как да направят преструктуриране на разходи и на цените на продуктите и услугите си след драстичното покачване на енергоносителите.

Трябва да се търсят подходи да се преодолее един системен дефицит - липсата на национална мрежа за бизнес подкрепа по места, заяви Негулова.

По повод разработената програма на Министерството на иновациите и растежа и Българската банка за развитие в подкрепа на българските компании събеседникът каза, че е необходима добре обмислена и широка информационна кампания, защото много хора нямат достъп до информация.

Гледайте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още